1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Run minecraft smoothly

Discussion in 'Hardware' started by BanBoy, Aug 14, 2016.

  1. BanBoy

    BanBoy Member

    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    431
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupated
    Location:
    In my room
    Hello everybody,
    I have a 2011 Macbook Pro 4 GB of ram and a 24m45 Monitor connected to the computer as well as a wirelles keybord via bluetooth and a wirelles mouse via Usb connector

    How many ram should i give to minecraft to play minecraft normaly?
     
  2. mateu9999

    mateu9999 Member

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    4,157
    Likes Received:
    2,509
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Anime or Minecraft......
    Location:
    a Dark temple inside a specific cave...
    2 gb Ram if you use mods... Stay default if playing Cubecraft... For other server with big minigames I would recommend 2 but you only have 4 so better stay default best thing to do is Optifine... ;D
     
  3. BanBoy

    BanBoy Member

    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    431
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupated
    Location:
    In my room
    Im running 5Zig and optifine but I still only have around 20 fps and in lobbies 10 fps without players... I gave it 3 GB to run on
     
  4. mateu9999

    mateu9999 Member

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    4,157
    Likes Received:
    2,509
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Anime or Minecraft......
    Location:
    a Dark temple inside a specific cave...
    :/ do you have other things turned on...
     
  5. BanBoy

    BanBoy Member

    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    431
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupated
    Location:
    In my room
    I'm running skype and spotify sometimes the browser in the background.
    render distance 8 and particals minimal
     
  6. mateu9999

    mateu9999 Member

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    4,157
    Likes Received:
    2,509
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Anime or Minecraft......
    Location:
    a Dark temple inside a specific cave...
    Jesus that's a lot .-. :/ try turning off other specs .-. Not only render distance and particles ;) Also test it at a SinglePlayer world and not the server... The lobbies are a bit laggy :/ (too much entities...) Maybe turning of some other things.. Idk :/
     
    BanBoy likes this.
  7. BanBoy

    BanBoy Member

    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    431
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupated
    Location:
    In my room
    Thanks
     
  8. LeeTheENTP

    LeeTheENTP Member

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    100
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    You won't get very great performance with such an old laptop, but to get the best performance possible out of it I suggest you allocate no more than 2GB of RAM to Minecraft and turn all the game settings to minimum. The integrated HD 3000 GPU isn't designed for gaming.