1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Eggwars generator suggestion.

Discussion in 'Suggestions' started by Gainfullterror, Oct 22, 2016.

?

Should this be added? (I don't see a reason why not)

  1. Yes! Both the function and the listed resources taken!

    15 vote(s)
    60.0%
  2. Yes! But only the function!

    6 vote(s)
    24.0%
  3. Yes! But only the items taken when upgrading a generator the normal way!

    0 vote(s)
    0.0%
  4. No! None of these should be added! (State "why?" in the comments!)

    4 vote(s)
    16.0%
  1. Gainfullterror

    Gainfullterror Member

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    663
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    So after playing Eggwars for about a year now, I've noticed that upgrading gens can be a bit of a hassle when you're in a hurry.

    My suggestion is:
    To add a function where you can upgrade a generator by sneak-right clicking the generator, similar to upgrading a tower in tower defense.

    It's kind of a thing to make you less lazy, but I typically like to not waste time, so this would make upgrading more time-efficient.

    Whenever you sneak-right click to upgrade, you get a message in chat saying "Generator Has Been Upgraded!"
    An optional feature would be to list the items it took when you upgraded the generator with the sneak function.


    EDIT: This has also previously been suggested by @iLoveYouu here: https://www.cubecraft.net/threads/upgrading-generators-eggwars.100191/
     
    Last edited: Oct 22, 2016
    Lezappen, Ping Ether and ♡♡♡♡ like this.
  2. 1212hawks_

    1212hawks_ Member

    Joined:
    Jul 16, 2016
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    677
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Playing on Cubecraft
    Location:
    A nest filled with Dogs and Hawks
    Home Page:
    Hmm. I like the idea! Or, maybe just the option to upgrade the diamond generator to level 4? 64 diamonds It'll cost. Also, it'll generate a diamond half as slow as tier 3 diamond gens give diamonds. But, great idea :)
     
  3. Gainfullterror

    Gainfullterror Member

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    663
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Tier 4 would be a completely different suggestion.
    I myself, don't think a tier 4 would be balanced ;)
     
  4. 1212hawks_

    1212hawks_ Member

    Joined:
    Jul 16, 2016
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    677
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Playing on Cubecraft
    Location:
    A nest filled with Dogs and Hawks
    Home Page:
    Yeah.. I tend to get off topic. I can go to How I can change the world to Gun laws in papers.. So, yeah. That's kinda my opinion writings xD
     
  5. Donald Trump

    Donald Trump Member

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    3,544
    Likes Received:
    1,505
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Idek.
    Location:
    Trump Tower
    This is a nice idea! but, you're supposed to be aware of your sorroundings, so I'm against it.
     
  6. How2Minecraft

    How2Minecraft Member

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Yeah I'm not sure how, but in the past I've accidently automatically upgrade an iron gen, still not sure how, I haven't been able to discover how I did it, because I didn't bother with it much since its been about a year now since that has happened
     
  7. iLoveYouu

    iLoveYouu Mod Staff Member Moderator

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    3,031
    Likes Received:
    1,314
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    I've suggested this before, @Tacosbefriends said it would be added in the next EggWars update, but I haven't seen or heard anything about it after he said that.
     
    QuikMiner likes this.
  8. TheExpertGriefer

    TheExpertGriefer Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Gender:
    Male
    I honestly like the idea but it would get a little unbalanced if we could Shift Click it.As QuackoNumerUno said you have to pay attention to your surroundings.The tier 4 diamond gen idea though.....Might still be up for discussion.How about 40 diamonds to upgrade it?
     
  9. ♡♡♡♡

    ♡♡♡♡ Member

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    2,604
    Likes Received:
    1,176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Location:
    The ♡Land
    Would be cool to have this. This is how the gen upgrading would work in my idea I had for vanilla eggwars with cmd blocks
     
  10. Gainfullterror

    Gainfullterror Member

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    663
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Didn't know it was suggested previously.... Well then again I'm pretty sure everything has been suggested at least once nowadays. (there's like 8000 pages of suggestions I believe)

    Considering my surroundings have never player a roll when upgrading a generator, I don't think it will impact it.
    The few seconds that you use to fix a diamond gen to level 3 won't allow a player to make a (Realistic) game changing move.

    This thread is about upgrading the gen, as I said above: The tier 4 diamond gen has nothing to do with this thread and can be suggested separately. (I don't want the thread to become messy discussing two different topics)

    Coding plugins would probably make it WAY easier!
     
  11. CattyCat

    CattyCat Member

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    1,315
    Likes Received:
    171
    Trophy Points:
    63
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Programmer, Mathematician
    Location:
    Canada FTW
    Home Page:
    How much would it cost to upgrade?
     
  12. ♡♡♡♡

    ♡♡♡♡ Member

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    2,604
    Likes Received:
    1,176
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Location:
    The ♡Land
    I assume the same amount it does normally
     
  13. CattyCat

    CattyCat Member

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    1,315
    Likes Received:
    171
    Trophy Points:
    63
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Programmer, Mathematician
    Location:
    Canada FTW
    Home Page:
    But'll have to increase exponentially.

    Like maybe the Tier II upgrade would cost 25% of the original, and the final tier would cost 150%.
     
  14. Gainfullterror

    Gainfullterror Member

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    663
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    No. Same amount.
    Else nobody would want to do it just for saving a few seconds of time.
     
  15. CattyCat

    CattyCat Member

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    1,315
    Likes Received:
    171
    Trophy Points:
    63
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Programmer, Mathematician
    Location:
    Canada FTW
    Home Page:
    Too overpowered/underpowered.
     
  16. Gainfullterror

    Gainfullterror Member

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    663
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Would you mind explaining how?
     
  17. Wouze

    Wouze Member

    Joined:
    Apr 9, 2016
    Messages:
    351
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Eggwars :)
    Location:
    'MERICA
    Maybe the quick upgrade will cost a bit more than the slower (Not really in my opinion but whatever) upgrade. For example, iron upgrade from level 1 to 2 is 20 iron. Maybe the quick upgrade could cost 30?
     
  18. Gainfullterror

    Gainfullterror Member

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    663
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Nope... Else no-one would do it.
    It's the reason the suggestion for buying a whole armor set at once was denied, the extra costs for a bit more time.
     
  19. Wouze

    Wouze Member

    Joined:
    Apr 9, 2016
    Messages:
    351
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Eggwars :)
    Location:
    'MERICA
    Say you're in a hurry, dudes at your base, and you need that quick iron boost. It'll be easier to do, but not OP. If it costs the same to do both, no one would ever do it the slow way, the way it's supposed to be done. I don't personally agree with this idea, but I'm trying to find a way that it could still work.
     
  20. RainyDayzMC

    RainyDayzMC Member

    Joined:
    Aug 29, 2016
    Messages:
    75
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Female
    I don't know.. I feel as if it would cause a lot of confusion, I mean it doesn't take long to upgrade a gen anyways. Unless both ways still work and it's just an added feature, It would be cool if that was the case :)
     
    Wouze likes this.