Minecraft PC IP: play.cubecraft.net

CubeCraft Games

Rules (??) - CubeCraft Games

Rules

The rules and guidelines for playing on CubeCraft

Onze regels worden voor uw gemak in andere talen aangeboden. Wanneer stafleden de regels hanteren, zullen zij steeds beroep doen op de Engelse versie van onze regels.
Laatst gewijzigd: 11-05-2020

1 - Spelregels voor de server

1.1 - Ongepaste gebruikersnamen/skins

Elke gebruikersnaam of skin die als ongepast wordt gezien door het stafteam, zal van de server verbannen worden totdat deze gebruikersnaam of skin is veranderd naar iets gepast.

1.2 - Gebruik van illegale modificaties (Cheating)

Alle modificaties die een oneerlijk gameplay-veranderend voordeel geven zijn illegaal. Het gebruiken van deze modificaties is ten strengste verboden. Modificaties zoals kill aura, anti-knockback, x-rays, auto-clickers, click macros, mappen met de locaties van spelers of fly zijn voorbeelden van modificaties die niet zijn toegestaan op het netwerk. Bewust samenwerken met een cheater of iemand anders voor jou laten vals spelen kan ertoe leiden dat je zelf ook een ban krijgt. Hier kun je een lijst vinden met toegestane modificaties: https://cbecrft.net/mods Je kan hier in beroep gaan tegen verbanningen en mutes: https://appeals.cubecraft.net

Volgorde van straffen: 7 dagen ban (alleen Sentinel) → 30 dagen ban → Permanente ban

1.3 - Sleep klikken (dragclicking)

Sleepklikken (dragclicking) wordt gezien als het slepen van je vinger over de muisknop van een mechanische muis of je muiswiel instellen als muisknop. Sleepklikken is verboden en kan resulteren in een verbanning door Sentinel.

1.4 - Teamen/Crossteamen

Teamen houdt in dat spelers opzettelijk samenwerken met elkaar in een solo spelmodus. Crossteamen is bijna hetzelfde, alleen gaat het hier om het samenwerken van spelers van verschillende teams in een team spelmodus. Beide acties zijn niet toegestaan in games die een solo en team modus hebben: dit geldt ook voor featured games met enkel een soloversie. Featured games zullen soms enkel een solo- of teamvariant hebben, maar (cross)teamen is nooit toegestaan. Teamen in FFA is toegestaan.

Volgorde van straffen: 1 dag ban → 7 dagen ban → 30 dagen ban → Permanente ban

1.5 - Trollen

Trollen houdt in dat iemand opzettelijk iets doet met het doel om anderen te irriteren, verdrietig te maken of om ze te pesten. Dit is niet toegestaan. Er kunnen allerlei vormen van trollen voorkomen, zoals het vermoorden van teamleden, het kapot maken van werktafels om spullen te stelen van teamleden, het kapot maken van verdedigingen zonder goede reden in games zoals BlockWars, het herhaaldelijk sturen van friend- of partyuitnodigingen naar eenzelfde speler of het opzettelijk blokkeren van teamleden in Tower Defense zodat zij niet kunnen bouwen. Trollen kan ook voorvallen in EggWars, waar spelers opzettelijk andere spelers inbouwen met obsidiaan om massa’s kills te maken of om hen gewoon vast te houden zonder het ei te breken.

Volgorde van straffen: Waarschuwing → 1 dag ban → 7 dagen ban → 30 dagen ban → Permanente ban

1.6 - Camping

Camping houdt in dat spelers opzettelijk het spel niet proberen te spelen zoals het hoort door het (bijna) onmogelijk te maken om dicht bij ze in de buurt te komen. Camping is ten strengste verboden. Camping kan plaatsvinden wanneer een speler hoog in de lucht een basis maakt, ver van het speelveld een zwevende basis maakt, zichzelf omsingelt met veel lava of zichzelf onbereikbaar maakt voor andere spelers met als doel het spel langer te laten duren. In de winkel van Assassinations blijven wordt niet gezien als camping en is dus niet strafbaar, maar het wordt wel afgeraden om te doen omdat het frustrerend kan zijn voor andere spelers. In EggWars wordt het blijven zitten op een generator of beschermen van een ei niet gezien als camping.

Volgorde van straffen: Waarschuwing → 1 dag ban → 7 dagen ban → 30 dagen ban → Permanente ban

1.7 - Bugs Misbruiken

Bug misbruiken houdt in dat je een bug of glitch op één of andere manier misbruikt. Bugs kunnen hier worden gerapporteerd: https://cbecrft.net/bugs Bewust samenwerken met iemand of iemand anders een bug laten misbruiken voor jou kan ertoe leiden dat je zelf ook een ban krijgt.

Volgorde van straffen: 7 dagen ban → 30 dagen ban → Permanente ban

1.8 - Multiaccounten

Multiaccounten is het gebruiken maken van meerdere accounts om een voordeel in een spel te krijgen. Deze accounts kunnen van jezelf zijn of van iemand anders. Dit slaat onder andere op het gebruik van alt accounts om vijandige teams op te vullen met nutteloze spelers of massa's kills te maken met een alt accounts in bijvoorbeeld FFA of Assassinations. De statistieken van spelers die hierop betrapt worden, zullen gewist worden. Massa's bounty's in Assassinations verkrijgen door middel van alt accounts is ook verboden. Dit is het gebruik van andere accounts of een andere speler om die voortdurend te doden om zo de bounty te innen, wat ervoor zorgt dat spelers binnen enkele minuten duizenden munten kunnen hebben. Dit is niet hoe Assassinations gespeeld dient te worden: hierdoor is het strafbaar.

1.9 - Strafontduiking

Strafontduiking houdt in dat een persoon op één of meerdere van zijn of haar accounts een actieve ban of mute heeft, maar door middel van andere accounts geen last ondervindt van deze straf(fen). Het ontduiken van je straf zal leiden tot dezelfde straf op het account waarmee je de straf hebt ontdoken. Dit geldt niet voor ongepaste gebruikersnamen/skins. Dit kan er ook toe leiden dat je huidige straf wordt verlengd.

1.10 - Submitting fake evidences

Submitting fake evidence in the reports site will result in a permanent ban from our server and reports platform. We are going to be extremely strict with this type of behaviour.

1.11 - cc_rules_sections_1_items_11_title

cc_rules_sections_1_items_11_description

2 - Regels voor de serverchat

Server chat rules apply to ALL server chat, including party chat and private messages.

2.1 - Schelden

Schelden is het gebruik maken van beledigend taalgebruik, zoals scheldwoorden, haatberichten, of ander taalgebruik dat wordt gebruikt om anderen te kleineren, te beledigen of verdrietig te maken. Schelden is ten strengste verboden. Haatberichten worden direct bestraft met een mute.

Volgorde van straffen: Waarschuwing → 3 dagen mute → 7 dagen mute → 30 dagen mute → Permanente mute

2.2 - Bedreigingen

Bedreigen is het misbruik maken van taalgebruik om anderen angst aan te jagen. Dit door te dreigen met een DDoS-aanval, fysiek geweld of een doxx. Bedreigingen zijn ten strengste verboden.

Volgorde van straffen: 30 dagen mute → Permanente mute

2.3 - Chat trollen

Chat trollen is het misbruik maken van taalgebruik dat anderen kan misleiden of trollen. Voorbeelden hiervan zijn het verspreiden van berichten die spelers aanzetten om hun spel te doen crashen, het gebruik maken van kleurcodes om nepberichten te sturen en andere methodes die een gelijkaardige doel hebben. Chat trollen is ten strengste verboden.

Volgorde van straffen: Waarschuwing → 1 dag mute → 3 dagen mute → 7 dagen mute → 30 dagen mute → Permanente mute

2.4 - Spammen

Spammen is het (herhaaldelijk) sturen van ongewenste of overbodige berichten. Het sturen van willekeurige letters of symbolen, het herhalen van berichten, het vragen naar gratis ranks en andere soortgelijke acties behoren tot spammen. Spammen is niet toegestaan.

Volgorde van straffen: Waarschuwing → 1 dag mute → 7 dagen mute → 30 dagen mute → Permanente mute

2.5 - Verpersoonlijking

Verpersoonlijking is andere mensen erin laten geloven dat je iemand anders bent dan wie je daadwerkelijk bent, door jezelf voor te doen als een YouTuber of als een lid van het stafteam. Verpersoonlijking is ten strengste verboden.

Volgorde van straffen: Waarschuwing → 1 dag mute → 7 dagen mute → 30 dagen mute → Permanente mute

2.6 - Scammen

Scammen is een poging wagen om persoonlijke informatie, zoals ondere andere een wachtwoord, adres of financiële informatie van een ander te verkrijgen. Scammen is ten strengste verboden en zal rechtstreeks in een permanente mute resulteren.

Volgorde van straffen: Permanente mute

2.7 - Adverteren

Adverteren is het promoten van andere servers, sociale media-accounts, YouTube- of Twitchkanalen of andere producten of diensten. Je mag op een lichte manier reclame maken voor je video’s, streams of kanalen op YouTube of Twitch. Dit zal tot een straf leiden als je spamt of er misbruik van maakt. Gebruikers met de YouTuber rank mogen hun kanalen én socialmedia-accounts adverteren.

Volgorde van straffen: Waarschuwing (alleen voor YouTube, Twitch, of social media adverteren) → 1 dag mute → 7 dagen mute → 30 dagen mute → Permanente mute

2.8 - Doxen

Doxen wordt gezien als het vrijgeven van persoonlijke informatie van andere spelers zonder hun toestemming: dit gebeurt vaak met slechte bedoelingen. Dit kan tot een permanente verbanning van het gehele netwerk leiden.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_2_items_8_punishment_track

2.9 - cc_rules_sections_2_items_9_title

cc_rules_sections_2_items_9_description

3 - Forumregels

Alle regels voor de serverchat gelden ook op het forum.

3.1 - Plaats geen ongepaste/aanstotelijke content. Schelden valt hieronder.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_1_punishment_track

3.2 - Pest andere gebruikers op geen enkele manier.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_2_punishment_track

3.3 - Plaats geen video’s die op andere servers zijn opgenomen of die er reclame voor maken.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_3_punishment_track

3.4 - Reageer niet op inactieve threads zonder reden. Dit geldt niet voor nieuwsberichten, forum games of introducties.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_4_punishment_track

3.5 - Maak geen ruzie met stafleden. Ze werken er hard aan om de server goed en eerlijk te houden.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_5_punishment_track

3.6 - Vraag stafleden niet naar geheime informatie over bijvoorbeeld updates, IP-geschiedenissen van gebruikers, etc.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_6_punishment_track

3.7 - Start geen petities.

3.8 - Geen like- of postfarming.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_8_punishment_track

3.9 - Maak geen doelloze threads of posts. Hieronder zien we posts die niet relevant zijn voor het onderwerp, herhaaldelijke bumps, van het onderwerp afwijken, enzovoort.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_9_punishment_track

3.10 - Een onderwerp mag nooit meer dan twee keer gebumpt worden. Een onderwerp bump je door erop te reageren met een bericht zonder inhoud dat er enkel voor zorgt dat het onderwerp weer bovenaan komt te staan.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_10_punishment_track

3.11 - Gelieve eenzelfde onderwerp geen twee keer op te brengen, tenzij je iets waardevols aan de vorige versie wilt toevoegen, maar niet kan omdat die gelockt is.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_11_punishment_track

3.12 - Het aanmaken van meerdere accounts is verboden. Dit is om te voorkomen dat gebruikers op één account worden geblokkeerd of verbannen en vervolgens proberen deze sancties te omzeilen. Dit is ook om trolls en spamaccounts te voorkomen. Verbanningen worden bepaald door stafleden en management.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_12_punishment_track

3.13 - Trollen is niet toegestaan op het forum. Een actie ondernemen met als enig doel een speler te irriteren, kwetsen of pesten is ten strengste verboden. Dit kan gebeuren door wat je post, maar ook door je naam of signature.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_13_punishment_track

3.14 - cc_rules_sections_3_items_14_title

cc_rules_sections_3_items_14_description

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_14_punishment_track

3.15 - cc_rules_sections_3_items_15_title

cc_rules_sections_3_items_15_description

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_15_punishment_track

3.16 - cc_rules_sections_3_items_16_title

cc_rules_sections_3_items_16_description

3.17 - cc_rules_sections_3_items_17_title

cc_rules_sections_3_items_17_description

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_3_items_17_punishment_track

4 - Discordregels

Alle regels voor de serverchat gelden ook op onze Discordserver.

4.1 - Geen ongepaste "Speelt" berichten.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_1_punishment_track

4.2 - Geen ongepaste gebruikersnamen.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_2_punishment_track

4.3 - Post niet in staff-help tenzij je daadwerkelijk hulp nodig hebt.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_3_punishment_track

4.4 - Vermijd controversiële discussies (politiek, religie, etc).

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_4_punishment_track

4.5 - Geen stemvervormers in de spraakkanalen.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_5_punishment_track

4.6 - Geen vervelend gedrag in de spraakkanalen (schreeuwen, harde muziek, in de microfoon blazen, enz).

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_6_punishment_track

4.7 - No spamming.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_7_punishment_track

4.8 - Selling accounts or any other product is strictly prohibited.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_8_punishment_track

4.9 - No DM Advertising.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_9_punishment_track

4.10 - No swearing. Bullying isn’t allowed and punishments are at the discretion of moderation team.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_10_punishment_track

4.11 - Advertising other servers isn’t allowed.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_11_punishment_track

4.12 - Threatening/Harassing other players via DM can result in a discord server ban.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_12_punishment_track

4.13 - Using channels incorrectly may result in a discord server ban.

We reserve the right to change our rules at any time and under special circumstances the moderation team may issue bans or mutes at their own discretion.

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_13_punishment_track

4.14 - cc_rules_sections_4_items_14_title

cc_rules_sections_4_items_14_description

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_14_punishment_track

4.15 - cc_rules_sections_4_items_15_title

cc_rules_sections_4_items_15_description

Volgorde van straffen: cc_rules_sections_4_items_15_punishment_track

cc_rules_sections_4_items_16_title