Minecraft PC IP: play.cubecraft.net

CubeCraft Games

Rules (??) - CubeCraft Games

Rules

The rules and guidelines for playing on CubeCraft

Правилата ни са предоставени на други езици за ваше удобство. Всички решения се основават на английската версия.
Последно модифициран: 11-05-2020

1 - Геймплей правила на сървъра

1.1 - Неприлични потребителски имена/скинове

Всяко потребителско име или скин, изглеждащо неприлично според членовете на персонала, ще бъде баннато от сървъра, докато не бъде сменено с по-прилично.

1.2 - Използване на нелегални клиенти/модове (Мамене)

Всеки клиент/мод, който предлага особено, геймплей променящо, предимство, е забранен. Модове като kill aura, anti-knockback, x-rays, auto-clickers, click macros, freecams, карти, показващи местоположението на играчи, и летене са примери за забранени модове. Това включва и RegEdit (Editing registry). Съзнателно тиймване с някого, който използва забранени модификации, или каране на някого да използва тези модификации във ваш интерес, също може да доведе до бан. Ако искате да разберете кои клиенти и модове са позволени, моля прочетете тук: https://cbecrft.net/mods Можете да обжалвате наложени наказания тук: https://appeals.cubecraft.net

Наказание: 7 дневен бан (Само ако е Sentinel бан) → 30 дневен бан → Перманентен бан

1.3 - Drag clicking

Drag кликането се определя като плъзгане на пръста ви по бутона на механичната мишка или преместване на местоположението на бутона, който използвате да кликвате, с това на колелцето на мишката. Drag кликането е строго забранено и може да доведе до Sentinel бан.

1.4 - Teaming/Crossteaming

Teaming-ът се дефинира като умишлено съюзяване с вражески играч на картa, която се води соло, т.е. играчите играят без партньор. Crossteaming-ът се определя като умишлено съюзяване с играч от противниковия отбор на карта, която се води отборна. И двете са строго забранени в игри, които имат или соло, или отборен режим. Това включва и соло специални (featured) игри, които ще хостват соло игри като Survival Games. Tъй като играта я има в отборен вариант, който ще бъде хостван в бъдеще (Team Survival Games), тиймингът е забранен в соло версията. В FFA тиймингът е приемлив.

Наказание: Еднодневен бан → 7 дневен бан → 30 дневен бан → Перманентен бан

1.5 - Тролване

Тролването се дефинира като умишлено извършване на действие, което има за цел да досажда, да разстрои, да обиди друг играч. Тролването е строго забрано. То може да има много форми, като например убиване/нараняване на съотборници, чупене на работни маси, за да се краде от съотборници, чупене на укрепления без причина в игри като Blockwars, спамене на играч с покани за приятелство или за парти и пречене на съотборници да строят кули в играта Tower Defense. Тролването също може да бъде срещнато в игри като EggWars, където играчите нарочно блокират противниците си на мястото, където се прераждат, с обсидиан, за да фармят убийства, без да им чупят яйцето.

Наказание: Предупреждение → Еднодневен бан → 7 дневен бан → 30 дневен бан → Перманентен бан

1.6 - Camping

Camping-ът се дефинира като умишлено избягване от вземане на активна роля в играта, като играчът се старае да бъде труднодостъпен от други играчи. Camping-ът е строго забранен. Той може да има много форми, като например skybasing, строене на летяща база, която е далеч от нормалната игрална област, обграждане на играча с лава или просто стремеж да бъде недостъпен, поради причината, че иска да забави играта, или да създаде патова ситуация. Shop Camping-ът в Assassins не е наказуем, но не се препоръчва, тъй като може да причини чувство на неудволетвореност сред играчите. Camping-ът в EggWars не се отнася за играчи, които фармят генератори за ресурси или си защитават яйцето.

Наказание: Предупреждение → Еднодневен бан → 7 дневен бан → 30 дневен бан → Перманентен бан

1.7 - Злоупотреба с бъгове

Злоупотребата с бъгове се дефинира като умишлено използване на bug или glitch, по какъвто и да е начин или под каквато и да е форма. Злоупотребата с бъгове е строго забранена. Бъгове могат да бъдат докладвани тук: https://cbecrft.net/bugs Съзнателно работене с човек, който злоупотребява с бъгове, или просто някого, който злоупотребява с бъгове за теб, може също да доведе до наказание.

Наказание: 7 дневен бан → 30 дневен бан → Перманентен бан

1.8 - Multiaccounting

Мултиакаунтингът се дефинира като използване на няколко акаунта с цел получаване на предимство в играта. Тези акаунти могат да са или твои, или нечии други. Това включва използване на други акаунти, за да може противников отбор да бъде запълнен с безполезни играчи, фармене на убийства в игри като FFA, Assassins, и т.н. Статистиките на играчите, които са хванати да правят това, ще бъдат изтрити. Bounty farming в Assassinations също е забранен. То се дефинира като използване на друг акаунт или друг играч за непрекъснато убиване с цел събиране на тяхното bounty. По този начин играчът събира хиледи монети за минути. Тъй като това не е начинът, по който Assassinations трябва да бъде игран, той сега е наказуем.

Наказание: 7 дневен бан → 30 дневен бан → Перманентен бан

1.9 - Избягване на наказание

Избягването на наказание се дефинира като използване на друг акаунт с цел избягване на бан или избягване на заглушаване (mute). Избягването на наказание ще доведе до прилагане на същото наказание и на другия акаунт. Изключение са случаи, в които играчът използва неприлично потребителско име или скин. Това може също да доведе до удължаване на наказанието ви.

1.10 - Submitting fake evidences

Submitting fake evidence in the reports site will result in a permanent ban from our server and reports platform. We are going to be extremely strict with this type of behaviour.

2 - Чат правила на сървъра

Server chat rules apply to ALL server chat, including party chat and private messages.

2.1 - Псуване

Псуването се дефинира като използване на обиден език като ругатни, реч на омраза или друг език, който е предназначен да омаловажава, обижда или разстройва потребители. Псуването е строго забранено. Реч на омразата, от какъвто и да е вид не изисква предупреждение.

Наказание: Предупреждение → 3 дневно заглушаване → 7 дневно заглушаване → 30 дневно заглушаване → Перманентно заглушаване

2.2 - Заплахи

Заплахите се дефинират като използване на какъвто и да език , който има за цел да заплаши друг играч с действия в реалния живот -- като физическо насилие, DDoS или doxxing. Заплахите са строго забранени.

Наказание: 30 дневно заглушаване → Перманентно заглушаване

2.3 - Чат тролване

Чат тролването се дефинира като използване на какъвто и да е език, който има за цел да обърка, подлъже или тролне друг играч. Това включва подлъгване на играчи да натиснат Alt + F4, използване на цветни кодове, за да се фалшифицират лични съобщения, или други методи. Чат тролването е строго забранено.

Наказание: Предупреждение → Еднодневно заслужаване → 7 дневно заглушаване → 30 дневно заглушаване → Перманентно заглушаване

2.4 - Спамене

Спаменето се дефинира като постване на нежелани или ненужни съобщения, често повтарящи се за кратък период от време. Спаменето включва публикуване на случайни символи, използвайки съобщението отново и отново, молене за безплатни рангове и др. Спаменето е строго забранено.

Наказание: Предупреждение → Еднодневно заглушаване → 7 дневно заглушаване → 30 дневно заглушаване → Перманентно заглушаване

2.5 - Impersonation – Представяне за друг човек

"Представянето за друг човек" е опитът да заблудиш някого, че си член на персонала или Youtuber. Това е строго забранено.

Наказание: Предупреждение → Еднодневно заглушаване → 7 дневно заглушаване → 30 дневно заглушаване → Перманентно заглушаване

2.6 - Измами

Измамите се дефинират като всеки опит играч да бъде подведен в разкриване на лична информация. Такава като пароли, домашен адрес, финансова информация или други. Измамите са строго забранени и ще доведат до незабавно перманентно заглушаване.

Наказание: Постоянно заглушаване

2.7 - Рекламиране

Рекламирането се дефинира като реклама на други сървъри, акаунти в социалните мрежи, YouTube/Twitch канали или всяка друга стока и услуга. Леко рекламиране на Youtube или стриймове е позволено, но ще бъде наказано, ако се спами и злоупотребява. Потребители, които имат ранга Youtuber, могат да рекламират своите канали и акаунти в социалните мрежи.

Наказание: Предупреждение (Само при случаи, че са рекламирани Youtube/Twitch канали или акаунти в социалните мрежи) → Еднодневно заглушаване → 7 дневно заглушаване → 30 дневно заглушаване → Перманентно заглушаване

2.8 - Doxing

Издаването на лична информация без съгласие, обикновено със злонамерена цел се определя като Doxing. Може да доведе до бан от цялата мрежа – Network ban.

3 - Правила на форумите

Всички чат правила на сървъра важат също така и във форумите.​

 • Без неприличен/обиден контент. (Това включва и псуване.)

 • Без тормозене, от какъвто и да е вид.

 • Без публикуване на видеа, които са били заснети в други сървъри или имат за цел да рекламират други сървъри.

 • Без некропостване на стари публикации (threads) без причина. Това не се отнася за news posts, games или introduction threads.

 • Не спорете с членовете на персонала и не ги тормозете. Те работят усърдно, за да поддържат сървъра да работи правилно.

 • Не молете членовете на персонала да ви предоставят поверителна информация, която се знае само от тях, като например дати на пускане, IP адреси на играчи и т.н.

 • Без публикуване на петиции.

 • Без фармене на съобщения/харесвания.

 • Без безполезни публикации/постове. Това включва постове, които не са обвързани с обсъжданата тема, прекомерено bump-ване, дерайлирали публикации и т.н.

 • Не повече от два bump поста на публикация (thread). ‘’Bump пост‘‘ означава пост, който служи само, за да повдигне темата най-отгоре - на върха на категорията.

 • Моля не повтаряйте вече споменавани и обсъждани теми, освен ако нямате нещо значително, което да добавите, а предишната тема е заключена.

 • Създаването на повече от един акаунт е забранено. Целта на това правило е да се спрат вече баннати потребители от това да създават нови акаунти, за да избегнат тeзи санкции. Бановете са по преценка на нашите служители и ръководството.

 • Тролването във форумите не е позволено. Действия, които имат за цел да досаждат, разстройват или обиждат други потребители, са строго забранени. Това включва постовете ви, потребителското ви име, signature и т.н.

4 - Discord правила​

Всички чат правила на сървъра важат също и в Discord

 • Без неприлични "Playing" съобщения.

 • Без неприлични потребителски имена.

 • Не поствайте в staff-help, освен ако нямате нужда от помощ.

 • Избягвайте спорни дискусии (политика, религия и т.н.)

 • Без voice spoofers/changers в гласовите канали.

 • Без досадно поведение в гласовите канали (крещене, силна музика и т.н)

 • No spamming.

 • Selling accounts or any other product is strictly prohibited.

 • No DM Advertising.

 • No swearing. Bullying isn’t allowed and punishments are at the discretion of moderation team.

 • Advertising other servers isn’t allowed.

 • Threatening/Harassing other players via DM can result in a discord server ban.

 • Using channels incorrectly may result in a discord server ban.

We reserve the right to change our rules at any time and under special circumstances the moderation team may issue bans or mutes at their own discretion.

Top Bottom