I runned MC at 60FPS and now I run with 3FPS HELP PLZ URGENT

Discussion in 'Plugins and Coding' started by -Synkro-, Apr 3, 2016.

  1. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Hello! 1.9.2 Optifine came out and I downloaded it, when I started the game java crashed like in optifine 1.9 (for me). So I started searching in my pc and I found that I had a NVidia driver update (I HATE YOU SO MUCH NVIDIA) I updated it.


    Since then minecraft doesn't crash anymore with optifine but my FPS are always 1-15FPS (even without optifine) and it is really annoying I CAN'T PLAY ANYTHING. (Before this I played with 50-65fps without optifine).



    I'VE DONE EVERYTHING I COULD (reinstalled java,low video settings,Razer Cortex, EVERYTHING). I DON'T KNOW WHAT TO DO ANYMORE [​IMG]
     
  2. Camezonda

    Camezonda Management Staff Member Management

    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    2,915
    Trophy Points:
    303
    Camezonda
    Management
  3. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Should I download that version to ? My GPU is GeForce 610M
     
  4. Camezonda

    Camezonda Management Staff Member Management

    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    2,915
    Trophy Points:
    303
    Camezonda
    Management
    I would try.
     
  5. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Thanks I'm downloading.

    P.S: Your channel is very good, I'm sub :D
     
  6. Camezonda

    Camezonda Management Staff Member Management

    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    2,915
    Trophy Points:
    303
    Camezonda
    Management
    Thank you so much :)
     
  7. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Didn't work ;(

    UPDATE: I've read that it can be High CPU usage, I don't know if that is my case because this just happened after the driver update. But know with the old version of the driver I'm still lagging to (and even YT videos are slow sometimes)
     
  8. dwayne

    dwayne Member

    Messages:
    397
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    28
    Is the behavior normal when you do not use Optifine?
     
  9. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    No. I runned at 50-60FPS without optifine.
     
  10. Camezonda

    Camezonda Management Staff Member Management

    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    2,915
    Trophy Points:
    303
    Camezonda
    Management
    Then the problem is OptiFine.
     
  11. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    It can't be, I'm not sure if I explained well, but I have lag without optifine too now.
     
  12. Camezonda

    Camezonda Management Staff Member Management

    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    2,915
    Trophy Points:
    303
    Camezonda
    Management
    But you just stated that your FPS is 50-60 without OptiFine? thats not lagging
     
  13. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    That was before the driver update.

    I'm in cubecraft now, and in the lobby I'm with 10-25FPS but in the skywars lobby with just 2-6 fps
     
  14. Camezonda

    Camezonda Management Staff Member Management

    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    2,915
    Trophy Points:
    303
    Camezonda
    Management
    Then update the driver to the newest version now, because my method didn't work for you.
     
  15. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    I'm doing that now, I realized that my CPU usage with minecraft opened was 50-60% and memory was 80-90%, with minecraft closed CPU was at 8% and memory 65%
     
  16. Camezonda

    Camezonda Management Staff Member Management

    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    2,915
    Trophy Points:
    303
    Camezonda
    Management
    Was this working fine on 1.9? not 1.9.2?
     
  17. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    It was working well in 1.9 and 1.9.2 until the driver update.
     
  18. Camezonda

    Camezonda Management Staff Member Management

    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    2,915
    Trophy Points:
    303
    Camezonda
    Management
    Find the last version of your driver and install that
     
  19. -Synkro-

    -Synkro- Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    I don't know what to do anymore... Even YT videos are slow (Sound is not syncronized with video). Trying to update drivers one last time.
     
  20. CattyCat

    CattyCat Member

    Messages:
    2,270
    Likes Received:
    718
    Trophy Points:
    128
    Catty__Cat
    Was the 50-60 FPS in 1.8 and 1-15 in 1.9?